Actie scriptie2024 20% korting op het printen van jouw scriptie!

Kennisbank

Welkom bij de online kennisbank van Studentendrukwerk! Op deze pagina vind je alle relevante informatie en betekenissen over verschillende drukwerktermen.

  • Supersnel
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Professioneel
Bekijk al onze producten
kennisbank-icon

A

A-formatenBij Studentendrukwerk kun je veel producten in verschillende soorten A papier bestellen. Een A formaat zegt iets over de grootte van het papier. Een A0 papier is twee keer zo groot als een A1 papier, en een A1 papier is weer twee keer zo groot als een A2 papier. Hoe hoger het A papier wordt, hoe kleiner de afmeting van het  papier is.
Aangedrukte schutbladenDit is een term voor de eerste en laatste pagina die zijn vastgemaakt aan de band van een boek of almanak.
AanleghoekEen aanleghoek is een haakse hoek van 90 graden.
AanlegkantDe rand van het vel papier die de zijdelingse positie bepaalt tijdens de druk.
AanmaakpartijEen hoeveelheid papier of enveloppen, niet uit het standaardassortiment van Studentendrukwerk, die volgens de wens van een klant of vereniging wordt geproduceerd. Dit betreft doorgaans grote hoeveelheden.
AanstekersEen aansteker is een voorwerp waar vloeibare brandstof in zit en dat met behulp van een ontsteker ontbrand kan worden. Dit wordt vaak gebruikt om een sigaret aan te steken.
Absolute vochtigheidDe hoeveelheid water in een vastgelegde hoeveelheid lucht. Dit is zeer belangrijk bij het gebruik van een drukpers of een kopieermachine.
AbsorptievermogenDe eigenschap waarmee papier of karton vloeistoffen op kan nemen en vasthouden.
AcceptgiroEen acceptgiro is een eenvoudige betaalwijze door middel van een brief. Via deze brief kan de ontvanger zijn rekeningnummer en het bedrag in euro's naar de betaler sturen.
AccoladeDit zijn de leestekens dat aangeeft wat bij elkaar hoort.

 

B

B-formatenBij Studentendrukwerk kun je veel producten in verschillende soorten B papier bestellen. Een B formaat zegt iets over de grootte van het papier. Een B0 papier is twee keer zo groot als een B1 papier, en een B1 papier is weer twee keer zo groot als een B2 papier. Hoe hoger het B papier wordt, des te kleiner de afmeting van het papier is.
BacklitWanneer iets belicht is van de achterkant. Dit zie je vaak bij TV's en toetsenborden.
Back-upEen kopie van bestanden die je achterhoudt. Als je jouw bestanden kwijt raakt heb je vaak nog back-up bestanden op je laptop staan.
BagetterenHet drukwerk voorzien van een metalen of kunststof strip aan de bovenzijde. Dit zie je vaak bij posters en kalenders.
BaklijstEen baklijst is een houten lijst waarin je eenvoudig wanddecoraties kunt leggen.
BallonnenEen ballon is van rubber gemaakt. Vaak zit er lucht, water of helium in.
BandbreedteDe hoeveelheid gegevens die je tegelijk via internetverbinding kan sturen en ontvangen.
BladzijdeEen bedrukte pagina van een boek, samenvatting of almanak.
BordEen stuk karton dat meer dan 500g/m2 weegt.

 

C

CacherenDit is het op- of tegenplakken van drukwerk op een oppervlakte van kunststof of karton.
CahiersteekHierbij wordt het drukwerk in de rug samengebonden met touw of ander materiaal. 
CalqueerCalqueren is het overtekenen van een tekening op een doorschijnend papier.
CanvasDit is een stevig weefsel dat samen een doek vormt. Je kunt bijvoorbeeld foto's op canvas laten afdrukken.
Carré formatenDe carré formaten zijn afkomstig van de A-formaten. ''Carré formaten'' is een benaming voor kleinere formaten. Voornamelijk bedoeld voor ansichtkaarten, brochures, folders en flyers.
CasetteIn drukverband is een cassette een boekverpakking. Met een boekverpakking kun je meerdere boeken bij elkaar bundelen. 
Cast-coatedDit is papier dat is voorzien van een strijklaag die met behulp van warmte en wrijving gepolijst wordt. Dit zorgt voor een hoge glans.
CastcoatingWanneer papier wordt geproduceerd, wordt de nog vervormbare strijklaag nadat het op papier aangebracht wordt tegen een verhitte, gepolijste cilinder geperst.

 

D

DecotexDecotex is een veelzijdig materiaal. Een andere benaming hiervoor is een textieldoek, het heeft een luxe uitstraling.
DegelDit is een hoogdrukpers waarbij het te bedrukken papier op de degel wordt gelegd. Zo worden alleen de hoogst gelegen gedeeltes gedrukt.
DekwitWanneer je met dekwit drukt, dan wordt er naast de standaard kleuren inkt ook witte inkt toegevoegd. Dit wordt voornamelijk bij stickers gebruikt.
DensiteitEen vloeistof kan met densiteit worden omschreven, een vloeistof met een hoge densiteit is dikvloeibaar.
DensitometerDit is een apparaat dat de mate van duisternis meet van een fotografisch materiaal.
DibondDibond is een plaat van 3/4 mm dik. Dibondplaten zijn stevig en erg licht, hierdoor is het mogelijk om er foto's op te laten drukken.

 

E

EetpapierEetpapier is een dun eetbaar papier gemaakt van rijstzetmeel. Er kan een drukbeeld op worden gezet.
EffenheidDe mate waarin een bepaald oppervlakte een plat vlak is, oftewel hoe glad het oppervlakte is.
Elektronische prepressDit is het voorbereiden van digitale bestanden voor een drukpers. Bestanden worden zo gecontroleerd voordat ze worden gedrukt.
Engelse regelvalHierbij beginnen alle regels op dezelfde lijn aan de linkerkant maar eindigen allemaal anders aan de rechterkant.
Enkelzijdig sulfaatkartonDit is een klassiek papiersoort dat tegenwoordig alleen nog maar wordt gebruikt voor ansichtkaarten.
Envelop formatenDeze formaten hebben verschillende afmetingen die specifiek gericht zijn op enveloppen. Het kleinste formaat is een C6 formaat en het grootste is een EB4 formaat.
EnveloppenEen envelop is een omhulsel waar je een brief of een kaart in kunt stoppen. Een envelop zorgt ervoor dat de brief of kaart wordt beschermd.

 

F

FamiliedrukwerkDrukwerk dat naar familie wordt gestuurd. Geboortekaartjes, huwelijkskaarten, rouwkaarten en jubileumkaarten vallen onder familiedrukwerk. 
Ferrari DecolitDit is een materiaalsoort dat veel wordt gebruikt bij het produceren van banners en spandoeken.
FlaptekstDit is de samenvatting van de inhoud van een boek. Het wordt gedrukt aan de binnenkant van een boekomslag, de functie hiervan is om lezers nieuwsgierig te maken.
FlexodrukFlexodruk is een hoogdruktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van flexibele drukvormen, tijdens dit proces wordt het materiaal niet uitgerekt.
FlyerEen flyer is een ongevouwen vel papier met enkel- of dubbelzijdige bedrukking. Het is een erg handig promotie instrument.

 

G

GaufrerenEen proces waarbij je met behulp van heet ijzer, figuren kan persen in een bepaald soort stof. 
GebrocheerdDit is een verzamelnaam voor verschillende manieren waarop je de omslag van een boek of almanak aan het binnenwerk kunt bevestigen.
GekartonneerdDit is een bindwijze waarmee verschillende boeken worden gebind. Schoolboeken zijn vaak gekartonneerd.
GenaaidEen genaaide afwerking is een luxe afwerking voor boeken en brochures. Het boekblok is hierbij opgebouwd uit gevouwen katernen die met speciale garen aan elkaar worden genaaid.
Geniet gebrocheerdGeniet brocheren is het plaatsen van twee nietjes in het midden van een stuk papier, dit papier wordt vervolgens gevouwen tot een boekje. 

 

H

HaarlijnHaarlijnen zijn dunne gezette lijnen. Vandaar de naam, zo dun als een haar!
HalfvetDit is een verloop van vetheid in de drukletters. Ook wel medium genoemd bij sommige fonts.
HandbordDit is een kartonsoort dat voornamelijk wordt gemaakt uit gemengd oud papier.
HartpaginaHet midden van een gevouwen katern. Almanakken, boeken en brochures hebben een hartpagina.
HDPEHDPE staat voor 'High Density Polyetheen'. Dit is een vrij zachte kunststof waardoor het krasgevoelig is. 
HelderheidHelderheid is een meting van hoe licht of donker we het oppervlak waarnemen. Denk aan de helderheid van je telefoon.

 

I

Ice silver metallicDit is een papiersoort dat voor diverse producten kan worden gebruikt, het heeft een luxe uitstraling.
IllustratorDe persoon die een afbeelding maakt bij een aangeleverde tekst. Hij zorgt dus voor alle beeldmateriaal bij verschillende teksten.
ImpositieHet in correcte volgorde neerleggen van drukwerk op een drukvel. Een belangrijk proces voor de drukpers.
In mould labelingEen design dat gemaakt is van een laag polypropyleen om informatie en ontwerpen op een emmer te plaatsen.
InbouwenEen afbeelding omhullen door tekst. De afbeelding wordt dus ingebouwd door tekst.
IndesignInDesign is een software waarbij je makkelijk publicaties in een gedrukte of digitale vorm kan publiceren.
IndigoDit is de naam van de digitale drukpers van het merk HP.
IndrukkenEen herhaling van het drukken van materiaal dat net is bedrukt. Dit wordt vaak gedaan als het materiaal door verschillende drukpersen is gegaan. 

 

J

Jac script (papier sticker)Jac script is een zelfklevend, ongestreken, glad papiersoort. 
Jac serilux (vinyl sticker)Jac serilux is een zelfklevend papiersoort dat een optimaal resultaat geeft bij productie in UV offset.
JerresDrukterm voor de trema. De trema zijn de dubbele puntjes boven op sommige letters. 

 

K

KaallopenEen aanduiding voor wanneer er kale plekken ontstaan op de drukpers. De inkt op de rollen zijn dan niet gelijkmatig verdeeld.
KabinetenvelopDit is een envelop met het EA5 6 formaat. De kabinetenvelop is geschikt voor zakelijke activiteiten.
KaderEen kader is de witte rand om je drukwerk. Als je een grote kader om je drukwerk hebt, is de kans groter dat het ongelijk wordt gesneden. 
KaftDe buitenkant van een boek of almanak. Een kaft kan verschillende afwerkingen hebben. 
KaliberDit is een meetinstrument die diameters en diktes van verschillende objecten kan meten.
KalibrerenKalibreren is het nauwkeurig instellen/afstellen van iets. Bij drukpersen moet alles met precisie worden ingesteld.
Kardoes (papier)Dit is een papiersoort dat erg stug en ruw is. Vroeger werd dit papier veel gebruikt om op te schrijven. 
KartonKarton is papier dat bestaat uit meerdere lagen. Vaak is dit van gerecycled papier gemaakt.
KartonnerenEen boek of almanak in karton binden of innaaien.
KaternEen verzameling van een aantal in elkaar geschoven bladen papier die een geheel vormen bij het binden van een boek, brochure of almanak.

 

L

LaserstansenMet laserstansen worden contouren uit het drukwerk gesneden. Het is één van de meest voorkomende bewerkingsmethode.
LayflatLayflat is een afwerking voor een boek of almanak. De linker- en rechterpagina komen precies tegen elkaar aan te liggen. 
LeafletDit is een synoniem voor een flyer. Een ongevouwen vel papier met enkel- of dubbelzijdige bedrukking. Het is een handig promotie instrument.
LetterbreedteDe afzonderlijke afstand van de breedte van een letter binnen een font. Het wordt vaak uitgedrukt in eenheden. 
LettercontourenLettercontouren zijn grafische teksten die losgekoppeld zijn van het lettertype van het originele bestand. Zo kan elke printer of drukpers de tekst verwerken.
LetterfontEen letterfont is een combinatie van het ontwerp van de lettertype, de grootte en de stijl.

 

M

Machine CoatedDit is een papiersoort waar een laagje coating op is aangebracht. Hierdoor heeft het een gladde, glimmende uitstraling. 
MachinebreedteDit is de maximale breedte waarop het papier in een drukmachine kan worden geprint. 
MacromontageMarcomontage is een synoniem voor impositie. Het op correcte volgorde neerleggen van drukwerk op een drukvel. Een belangrijk proces voor de drukpers.
MagazijnsoortDit is een papiersoort dat door een leverancier of groothandel in verschillende formaten, en constante kwaliteit kan worden geleverd.
MagentaMagenta is een primaire kleur in het kleurensysteem. De kleur komt overeen met de kleur paars. 
ManillapapierDit is een stevig inpakpapier dat oorspronkelijk is gemaakt van Manillahennep. Het heeft een mooie klassieke uitstraling.
Mat fotopapierMat fotopapier is een papiersoort waarbij geen glans op het papier zit. Het voordeel is dat er geen vingerafdrukken op het papier komen.

 

N

NaaienHet maken van kleding- en textielproducten met behulp van naald en draad.
NadonkerenEen eigenschap van sommige inkten. Als het inkt gaat drogen, wordt het steeds donkerder.
NagelvastAls drukwerk droog genoeg is dat het tegen krassen kan, wordt het nagelvast genoemd.
Nagra-kleurenEen kleursysteem van Duitse herkomst verwant aan het Pantone Matching System kleurensysteem.
NatuurkartonNatuurkarton is een mat, wit papier dat erg stevig is. Het wordt vaak gebruikt bij het printen van kaarten.
NawerkDe laatste pagina's van een boek na het 'verhaal', denk hierbij aan het nawoord en de bijlage.
NawoordHet nawoord is een soort reflectie van je verslag of werkstuk. Je kan er in behandelen wat je ervan hebt geleerd, of wat je allemaal wel of niet goed vond gaan.

 

O

OblongDit is een drukwerkformaat waarbij de rug of vouw aan de korte zijde zit, het wordt ook wel een liggend formaat genoemd.
OctaafjeDit is een velletje papier van 2 bladzijden dat ergens op- of aangeplakt wordt.
Off whiteDit is een kleurindicatie waarmee wordt aangegeven dat een kleur niet helderwit is. Dit wordt vaak gebruikt voor kleuren die niet helderwit zijn.
OffsetOffset drukken is een veel gebruikte druktechniek. Met deze techniek wordt er gebruikt gemaakt van aluminium platen die via een laser op de plaat worden belicht.
OmstekerEen vel van 4 bladzijden dat om een vouwvel van 16 bladzijden wordt gelegd.
OmvangHet aantal bladzijden van een boek of een ander drukwerk, ook wel de grootte genoemd.
OntinktenOntinkten is een proces waarbij drukinkt wordt verwijderd uit papiervezels.
OognietenHechtnietjes hebben een extra rondgebogen stuk draad aan de buitenkant van het product. Dit wordt gebruikt zodat je ze kan opbergen in bijvoorbeeld een ringbandmap.

P

PaginaEen pagina is een bladzijde uit een agenda, boek of een almanak.
PakpapierPapier wat bedoeld is om een product mee in te pakken. Kan ook worden gebruikt als versiering of als bescherming van een product.
Pantone Matching System (PMS)Het Pantone Matching System is een kleurensysteem dat uitgaat van 15 basiskleuren die kunnen worden gemengd tot 700 standaarddrukkleuren.
PaperbackEen paperback is een boek met een slappe kartonnen kaft waarvan de rug gelijmd is. 
Papier VergéPapier Vergé is een papiersoort met een fijne lijnstructuur. Het heeft een luxe uitstraling, dus het is perfect om te gebruiken voor zakelijke doeleinden. 
PapierdikteDit geeft de dikte van het papier aan. Vaak uitgedrukt in het aantal gram per vierkante meter.
PaskruisPaskruizen zijn bedoeld om bij het drukken, de kleuren nauwkeurig op elkaar te kunnen zetten. 
PasverschilEen benaming voor wanneer verschillende kleuren niet netjes op elkaar zijn gedrukt.
PixelEen pixel is een gekleurd punt op het beeldscherm van een digitaal beeld. Veel pixels bij elkaar vormen samen een beeld.
PrintenEen handeling waarbij een digitale tekst of afbeelding door middel van een printer op papier wordt gezet. 

Q

Q-30Dit is een printer van het merk Colop.
QR-codeEen QR-code is een vierkante streepjescode. Als deze code wordt gescand dan word je direct doorverwezen naar de URL van de code.
Quadri(chroom)Dit is een systeem om met vier basiskleuren, een groot aantal kleuren te kunnen verkrijgen door middel van kleurmening. 
QWERTYQWERTY is de standaard-toetsenbordindeling in de meeste landen. De eerste zes letters van je toetsenbord zijn QWERTY.

R

RakelEen rakel is een mesvormig product dat wordt gebruikt voor het wegschrapen van te veel inkt.
RALRAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Elke kleur heeft een unieke nummer en naam. 
RandnootEen randnoot is een noot dat in het zijwit van de pagina wordt geplaatst, het wordt ook wel een zijnoot genoemd. 
RarRar is een type bestand dat veel voorkomt bij downloads via internet. Een rar bestand is alleen te openen met een speciaal programma.
RasterDit is een afbeelding in digitale vorm, waarbij van elke pixel de kleur wordt vastgelegd.
RasterenHet omzetten van een afbeelding die miljoenen kleuren bevat, naar een afbeelding die alleen maar kleuren heeft die de printer bevat.
Recycled papierRecycled papier is gemaakt van oud papier, dat vermengd is met water, waarbij inkt en vuil uit het oud papier is gehaald. Het voordeel hiervan is dat er geen nieuwe papiervezels voor nodig zijn om het te maken.
ReflectiekleurDe kleur van een accentuering op glanzend drukwerk. Het geeft een soort weerkaatsing weer.
RegellengteDe lengte van een regel. Om regels fijn te kunnen lezen is er een vuistregel gemaakt, en dat is dat een regel niet langer dan 9/10 woorden mag hebben. 

S

SatinSatin is een zijdeglans dat niet zo hoog is als hoogglans, maar ook zeker niet mat is. Het zit in het midden van de glansgraad.
SatinerenHet glad maken van papier. In dit proces wordt het papier geborsteld, gepolijst en gestraald. 
SchaaldrukkenDit zijn proefdrukken waarbij kleuren afzonderlijk en in combinaties worden afgedrukt. 
ScheprandEen kartelige rand die ontstaat bij hand geschept papier.
SchermfontDit is een bestand dat informatie bevat over een specifieke letter. 
SchreefEen schreef bevindt zich aan het uiteinde van de lijnen van een letter, Dit komt voor bij sommige lettertypes. Populaire lettertypes met schreef zijn Times New Roman, Palatino en Georgia.
SchreefloosEen letter is schreefloos als er geen lijnen aan het uiteinde van een letter zit. Populaire schreefloze lettertypes zijn Arial, Calibri, Helvetica en Verdana.
SchrijfpapierDit is een papiersoort dat houtvrij, lichtgekleurd en aan beide zijden glad papier is. Het is erg geschikt om op te schrijven.
SchutbladEen schutblad is het vel papier dat het boekblok beschut. Het wordt in de boekomslag vastgelijmd. 

T

TampondrukTampondruk is een drukvorm waarbij op elke ondergrond gedrukt kan worden. Het is relatief erg goedkoop. 
TapeflexHierbij houdt een stukje tape of klemmetje meerdere banen kettingformulieren bij elkaar. 
TegendrukcilinderDit is de cilinder die het papier tegen het rubberboek drukt bij een offset pers. 
TussenschietvellenDit zijn ruwe, zachtzuigende vellen. Deze vellen worden tussen afgedrukte vellen gelegd zodat de afgedrukte vellen niet kunnen overzetten op elkaar. 
TussensnedeDe ruimte op het papier dat tussen de uitgesneden drukvellen zit.
Tweezijdig gestreken sulfaatkartonDit is een papiersoort dat is voorzien van een gladde coating. Het karton is zeer stevig en scheurt niet in de vouwlijnen, daarom is het geschikt voor dubbelzijdig bedrukte producten die tegen een stootje moeten kunnen. 
TweezijdigheidEen kaart dat tweezijdig is heeft een voor- en achterkant waar je iets op kan laten drukken. Het heeft dus twee zijden. 

U

UitgangsregelDe eindregel van een alinea. 
UitlegEen onderdeel bij de drukpers die vellen op elkaar stapelt.
UitlijnenAls iets uitgelijnd staat, dan staan alle tekst en afbeeldingen op één lijn.
UitsnedeHet deel van een foto dat gebruikt wordt als je niet de gehele foto afdrukt. Je snijdt als het ware een stuk uit de originele foto.
UitvalpercentageHet percentage van mislukte exemplaren dat van een drukwerk is gemaakt.
UitvulgebiedHet achterste deel van een regel, dat kan worden uitgevuld.
UitvullenDe woordspatie in een regel zo groot maken zodat het dezelfde lengte heeft als de zetbreedte. 
UitwaaierenDit is het losmaken van vellen papier door er voorzichtig mee te gaan wrijven. 
UitzettingVergroting van de afmetingen van vellen papier.

V

VectorEen vector is een bestand dat bestaat uit lijnen die door middel van ankerpunten zijn verbonden. 
VelleninlegEen proces in de drukpers waarbij de drukpers vellen één voor één de machine invoert. 
VellenpersEen pers waarbij vellen worden bedrukt.
VergarenHet verzamelen en op elkaar leggen van katernen na het vouwen. Hierna worden de katernen verwerkt tot een boek. 
VergéDit is een watermerk dat gebruikt wordt om papiersoorten een luxe uitstraling te geven. 
VerlopenHet verplaatsen van woorden uit het eind van een regel naar het begin van de volgende regel. 
VerpulpenHet vernietigen van onbruikbaar drukwerk. 
VetDe aanduiding van een lettersoort, ook wel bold genoemd.

W

WatermerkEen watermerk is een gedeelte van het papier dat dunner is gemaakt zodat er een doorzichtige afbeelding of tekst kan worden getoond. 
WebsiteMeerdere pagina's die op het internet een eenheid vormen. Voorbeelden van websites zijn Bol.com, Wikipedia enzovoort. 
WeeskindDe beginregel van een alinea op de onderste regel van een pagina.
WikkelvouwBij een wikkelvouw wordt het rechter deel van het papier naar binnen gevouwen waarna het linker gedeelte hier overheen gevouwen wordt. Deze vouw wordt bij flyers gebruikt
Wire-ODit is een bindwijze waarbij het drukwerk door gebogen draadringen metaal gebonden is. Deze bindwijze wordt vaak gebruikt bij verslagen en samenvattingen.
WitAlle onbedrukte delen op een drukvel. 
WitregelEen regel waar geen tekst of afbeelding is gezet, om zo een scheiding te maken tussen twee onderdelen van een tekst.
WoordwitDe vrije, witte ruimte tussen woorden. 
WrijflettersGedrukte letters, die zich door wrijving op bijna elk oppervlakte kan worden gehecht. 

X

X-boardEen X-board is een lichte kartonnen plaat waarin andere platen geschoven kunnen worden door middel van een unieke honingraatstructuur.
XerografieDit is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrostatisch kopiëren.
X-hoogteDit is een term dat slaat op de hoogte van de kleine letters, zonder stokken en staarten. De x-hoogte heeft aan hoe hoog de kleine letters zijn van een bepaald lettertype. 

Y

YellowYellow is een onderdeel van het CYMK kleurensysteem. Het is een van de basiskleuren die wordt gebruikt bij het drukken.
Yupo Tako witDit is een zelfklevende folie dat geschikt is voor gladde materialen zoals ramen.

Z

ZaadpapierDit is een speciaal eco-papier gemaakt van 100% afbreekbare materialen. 
Zelfklevend materiaalMateriaal dat aan één of twee zijden een kleeflaag heeft. 
Zelfklevend papierPapier dat aan één of twee zijden een kleeflaag heeft.
ZetbreedteDe breedte waarop de tekst wordt gezet. 
ZetfoutEen term voor een fout dat is ontstaan bij het zetten van een tekst door de zetter in de zethaak.
ZijdevloeiDit is een papiersoort dat is gemaakt van zijde-fibers, hierdoor is het papier extra zacht.
ZijwitDe ruimte tussen het drukbeeld en de linker- of rechterzijde van de papierrand. 
ZuigluchtDe weggepompte lucht waarmee vacuüm wordt bereikt. Een methode om pakketjes mee in te pakken. 
ZuurstofblekingDit is een blekingsmethode ter vervanging van chloorgas.
ZweemDit is het effect wanneer een kleur een overheersende indruk maakt. Dit kan soms opzettelijk worden gedaan.

 

Studentendrukwerk webshop keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Studentendrukwerk